Ondernemen is vallen en opstaan, maar ook staan en opvallen

Waarom een E-Scan?

De meeste testen zijn gemaakt voor het meten van de algemene persoonlijkheid. Deze zijn vooral geschikt voor grote organisaties. E-Scan is specifiek ontwikkeld voor starters, zzp’ers en ondernemers. En daarmee dus volledig afgestemd op ondernemen in het Midden- en kleinbedrijf. Op basis van deze versie is er ook een versie gemaakt die is afgestemd op studenten.

Het wetenschappelijk onderzoek is van het begin af aan gericht geweest op de strategieën die leiden tot ondernemend gedrag en succes. Inmiddels hebben meer dan een miljoen starters en ondernemers de E-Scan gedaan. E-Scan is dan ook de meest betrouwbare ondernemerstest.

Met ondernemerschap wordt ondernemend gedrag bedoeld. En dat is volgens ontwikkelaar Dr. Martijn Driessen van de Rijksuniversiteit Groningen samen te vatten als: kansen zien, kansen benutten en het creëren van waarde voor jezelf en anderen.

homepage Entreprneur Scan

Wetenschappelijk bewezen.

  • E-Scan is ontwikkeld door Dr. Martijn Driessen en Prof. Dr. Peter Zwart bij de Rijksuniversiteit Groningen.
  • Kamer van Koophandel heeft onderzoeksbureau ITS een voor- en nameting laten uitvoeren en een onderzoek naar de succeskans in vergelijking met een controlegroep.
  • Onderzoek KvK is gevalideerd door Economisch Instituut Midden- en Kleinbedrijf (EIM)

Starters zijn onzeker.

In een onderzoek naar 105.000 starters in samenwerking met de Kamer van Koophandel weet 61% niet hoe ze moeten starten.  Er komt heel veel op hen af en dat overvalt ze vaak. Dat maakt ze nog onzekerder dan ze wellicht al zijn. Zo heeft 66% een gebrek aan zelfvertrouwen. Wel zijn ze proactief en willen ze graag vooruit. Maar omdat ze niet weten waar ze moeten beginnen, voelen ze de druk alleen maar groter worden zonder een stap verder te komen.Gevoed door hun onzekerheid willen ze leren van anderen en hun ondernemerskwaliteiten ontwikkelen. Leren ondernemen begint met E-Scan.

Overlevingskans starters na 5 jaar

51% faalt binnen 5 jaar.

Uit de landelijke cijfers blijkt dat 51% van alle starters het niet redt. Binnen 5 jaar na de oprichting stoppen ze met hun bedrijf. Als de bank een financiering had gegeven, dan volgt vaak een faillissement. De ondernemer raakt dan al zijn persoonlijke bezittingen kwijt. Ook relaties, familie en vrienden reageren vaak negatief. Dat kan vervelende gevoelens van mislukking en twijfel veroorzaken: “Ben ik wel een echte ondernemer?”. In Nederland wordt vaak gedacht: je wordt geboren als ondernemer. Maar: ondernemen is te leren. De meeste vaardigheden zoals verkoop en onderhandelen kun je gewoon ontwikkelen. Door te leren ondernemen word je ondernemender.

Onmisbaar in je ondernemingsplan.

Een ondernemingsplan is noodzakelijk om financiering te krijgen. Meestal wordt verwacht dat daarin een ondernemersprofiel van jou staat. Ook de bestseller ‘Zo maak je een ondernemingsplan’ (Wolters Noordhoff) adviseert om als eerste hoofdstuk een ondernemersprofiel te schrijven. De uitkomst van de E-Scan is een kant-en-klaar ondernemersprofiel.

Online Ondernemingsplan met E-Scan

Ervaringen van andere ondernemers.

Er bestaan een aantal (Vlaamse) ondernemerstesten doch die schieten hun doel voorbij. Omdat het om “Flairtesten” gaat of omdat ze peilen naar jouw kennis van het ondernemen i.p.v. een antwoord te geven op de vraag of ondernemen iets is voor jou. De E-Scan is ronduit de enige complete en betrouwbare ondernemerstest die bestaat.

Peter de Bruyn – www.zelfstandigen.be – België
Peter de Bruyn over de E-Scan ondernemerstest

Onze kennismaking met de E-Scan was een eye-opener, 10 jaar later vormt het nog steeds de basis voor onze persoonlijke coaching van inmiddels duizenden MKB ondernemers . Wij ontdekken samen met Entrepreneur Scan steeds meer “diepte” in dit waardevolle instrument. Gekoppeld aan professionele coaching wordt hiermee de basis voor ontwikkeling van ondernemerschap verder verbreed.

Gerard van Ingen – Ondernemen Plus